Ανακοίνωση τοποθέτησης ψυχολόγου

Ανακοινώσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2023-2024, τοποθετήθηκε και θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη 9.00-14.00, η ψυχολόγος Ζουμπούλη Ευτυχία.

Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται σ’ αυτήν για να συζητήσουν ζητήματα που τους απασχολούν όπως δυσκολίες στις κοινωνικές ή τις οικογενειακές σχέσεις (συγκρούσεις, απομόνωση κ.α.), άγχος, φόβους, συναισθηματικές δυσκολίες, δύσκολα γεγονότα ζωής όπως απώλειες κ.α.).

Ωστόσο, για να γίνουν οι συναντήσεις των μαθητών/μαθητριών με τη ψυχολόγο απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα τους και είναι απαραίτητο να κατατεθεί στο σχολείο η υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται.

Εκτός από ατομικές συναντήσεις, θα πραγματοποιηθούν και ομαδικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, την προαγωγή των σχέσεων μεταξύ μαθητών, μεταξύ μαθητών και καθηγητών και την ενημέρωση για θέματα εθισμών, βίας κ.α.

Οι γονείς μπορούν επίσης να απευθύνονται στη ψυχολόγο για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. Όλες οι συναντήσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ