Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση εγγραφής στο Γενικό Λύκειο

Ανακοινώσεις Εγγραφές Μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 68027/ΓΔ4 (ΦΕΚ 4037/τ. Β΄_23-06-2023), άρθρο 9, παρ. Ε.2, για την εγγραφή μαθητή/τριας σε Γενικό Λύκειο οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να υποβάλουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων με κάθε πρόσφορο τρόπο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Απολυτήριο Γυμνασίου, αν αυτό δεν έχει διαβιβαστεί υπηρεσιακώς, ή άλλο ισότιμο τίτλο ή Αποδεικτικό ή Πιστοποιητικό Σπουδών του/της μαθητή/τριας από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ή από το σχολείο στο οποίο φυλάσσονται τα αρχεία σχολείου που καταργήθηκε.

β) Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας (επισυνάπτεται)* ή του/της ιδίου/ας αν είναι ενήλικος, στην οποία θα δηλώνονται:

  1. Η νόμιμη άσκηση της κηδεμονίας σύμφωνα με το άρθρο 13 της Υ.Α.  79942/ΓΔ4/(ΦΕΚ 2005, τ. Β΄,31-5-2019 ) αν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, εκτός εάν έχει ήδη υποβάλει δήλωση κηδεμονίας κατά την εγγραφή του/της μαθητή/τριας τον Ιούνιο.
  2. Η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα σύντομα μηνύματα (SMS). Στην περίπτωση κοινής άσκησης της επιμέλειας από διαζευγμένους γονείς θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις και τα λοιπά στοιχεία αμφοτέρων των γονέων.
  3. Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στο μεταλυκειακό έτος τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο ΙΕ της Υ.Α. 68027/ΓΔ4 (ΦΕΚ 4037, τ. Β΄_23-06-2023), άρθρο 9, περί Διπλής Φοίτησης.
  4. Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου.

δ) Αν ο/η μαθητής/τρια δεν έχει λάβει Απολυτήριο κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δηλώνει σε Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) αν επιθυμεί να επαναλάβει τη φοίτηση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ε) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, αν δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Για τους/ τις μαθητές/τριες, που δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Δήμου/Δημοτικής Ενότητας της χώρας, πρέπει να κατατίθεται στη σχολική μονάδα θεωρημένο και επίσημα μεταφρασμένο Πιστοποιητικό από τη χώρα τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις εγγραφής, αν έχει κατατεθεί πρωτότυπος τίτλος Απολυτήριου Γυμνασίου, αυτός δεν επιστρέφεται.

*Επισημαίνεται ότι η  επισυναπτόμενη Υπεύθυνη δήλωση πρέπει να κατατεθεί στο σχολείο από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή ή να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής  Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης – Gov.gr (www.gov.gr)  και να αποσταλεί στο σχολείο με ηλεκτρονικό μήνυμα  (e-mail)

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ _ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2023-2024_[27645]