ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 5-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Θεσσαλία και γνώρισαν 2 μεγάλες πόλεις τη Λάρισα και το Βόλο, καθώς και όμορφα χωριά του Πηλίου, τις Μηλιές, την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα .

Βίωσαν την ιστορία των Αργοναυτών μέσα από την καθηλωτική αφήγηση της ξεναγού στο αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου με τα πλούσια εκθέματα και περιπλανήθηκαν στην ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας στο μουσείο Τσαλαπάτα. Θαύμασαν τα ωραία κτήρια στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας στη βόλτα που έκαναν.

Ο ανοιξιάτικος καιρός ήταν σύμμαχος μας στην περιήγηση στο Πήλιο . Η λαϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική ξεχώριζε στα αρχοντικά και τις εκκλησίες , όπως εκείνη των Ταξιαρχών στις Μηλιές με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες της . Στις Μηλιές και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός έκανε αισθητή την παρουσία του στα σπάνια έγγραφα και τα άλλα κειμήλια της δημόσιας Βιβλιοθήκης της Μηλιώτικης Σχολής.

Οι χαλαρές βραδιές και η διάθεση μας για ξάνοιαστες στιγμές μας γέμισε θετική ενέργεια και μας έκανε να ελπίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές εκδρομές θα αποτελέσουν και πάλι κομμάτι αναπόσπαστο της σχολικής μας ζωής.

20220406 110031 LI
ΠΗΛΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

20220407 114605 LI
ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ       7   ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Μαρία Σπερελάκη